CazareCamereConferinţeAgrementPreţuriRestaurantOferteRezervare
Despre Sovata  

Sovata este aşezată la piciorul sud-vestic al munţilor Gurghiului din Carpaţii Orientali, la altitudinea de circa520 m., in depresiunea Praid-Sovata.
Menţionată ca 'loc tămăduitor' încă din anul 1597, Sovata a devenit staţiunea balneară în anul 1884. Staţiunea cu sezon permanent, una din cele mai vechi din ţară, Sovata şi-a câştigat renumele datorită lacurilor sărate: Ursu (40 235mp), Aluniş (3 678mp), Roşu, Verdeşi Negru, cu ape clorate şi sodice prezentând fenomene helioterme.
    Oraşul Sovata se află la distanţa de 62 km faţă de Tîrgu Mureş (DN E60), la 60km faţă de Gheorgheni (13B), la 42 km faţă de Odorheiul Secuiesc (13A), la 400 km de Bucureşti (DN E60) şi la 600 km de Budapesta (Ungaria).
    Format în anul 1875 intr-o depresiune de prăbuşire, consecinţă a unui proces intens de dizolvare a sării, Lacul Ursu este ceal mai important lac sărat şi helioterm din Europa. lacul are forma unei piei de urs (de aici şi numele) şi se întinde pe o suprafaţă de peste 4 ha, iar adâncimea apei depăşeşte 18m. Caracterul helioterm al lacului s-a desoperit în 1901. Benefiicile curative  ale lacului Ursu sunt binecunoscute, proprietăţile apei fiind utilizate în terapii a căror eficienţă a fost dovedită în cei peste 400 de ani de tratamente balneare.

Rezervare Hotel

Doriţi să efectuaţi o rezervare la hotelul "Lacul Ursu"?  Click pe butonul de mai jos pentru a completa formularul de rezervare.